Slik finner du rett trafikkskole i Oslo

 

I dag kan det være vanskelig å orientere seg frem til den rette trafikkskolen i Oslo. Alternativene er mange, og de fleste aktørene er selvfølgelig både best og billigst. Spørsmålet du bør stille aktørene, er om de er best og billigst for nettopp deg?

Det er mange individuelle behov i forbindelse med å ta førerkortet. Derfor er det viktig å finne en trafikkskole som tar høyde for dine behov og hvor du får trygge rammer for å tilegne ny kunnskap. Vi i Kjøreskoler.no anbefaler deg å vurdere trafikkskolene basert på kvalitet, fleksibilitet og kapasitet. Og en god tommelfingerregel er å sjekke om trafikkskolen er registrert hos Statens vegvesen.

Du kan enkelt benytte deg av vår sammenligningstjeneste og hvor du enkelt kan få oversikten over aktuelle trafikkskoler for ditt behov!

Hva koster trafikkskoler i Oslo?

Gjennomsnittlig pris hos trafikkskolene i Oslo ligger på rundt kr. 30.000,- i dette beløpet kan du beregne at ca. kr.20.000,- går direkte til obligatoriske kurs og avgifter. Din kompetanse og forståelse er avgjørende for den totale prisen. Jo mer trening du behøver, desto flere kjøretimer blir det. I gjennomsnittet brukes det ca. kr. 10.000,- på kjøretimer og praktiske øvelser.

Vi anbefaler øvelseskjøring i kombinasjon med teoritrening på privatbasis. Det er ingen grunn til å ta snarveier når du skal ta førerkortet, da konsekvensene kan bli fatale, både for deg og dine medtrafikanter.

Finn rett pakkeløsning

Erfaringsmessig er det rimeligere med en pakkeløsning når du skal ta førerkortet. Da betaler du et beløp for et gitt antall kjøretimer, obligatoriske kurs og eksamener, Dersom du føler du trenger mange kjøretimer, kan en pakkeløsning for dette være lurt. Dersom du ikke har behov for ekstra opplæring utover den obligatoriske opplæringen, kan du velge en pakke uten ekstra kjøretimer.

Undersøk derfor hvilke pakkeløsninger de ulike skolene tilbyr. Du kan også høre om de kan tilpasse en pakke etter dine behov.

Dette er de fire stegene du må gjennomføre hos en trafikkskole

1) Trafikalt grunnkurs

Før du kan begynne å øvelseskjøre må du ha gjennomført trafikalt grunnkurs. Dersom du er over 25 år slipper du, men du må fortsatt gjennomføre kursene Trafikant i mørket og Plikter ved trafikkuhell.

2) Grunnleggende opplæring

I den grunnleggende opplæring vil du lære mer om hvordan du behersker bilen ved hjelp av øvelseskjøring og kjøretimer hos trafikkskolen. Dersom ferdighetene dine er gode nok vil du kunne gå videre til steg 3.

3) Trafikal del

I den trafikale delen vil du lære mer om variert trafikk. Formålet er å tilegne deg kunnskap om trafikantgruppene og hvordan du kjører behagelig, økonomisk og effektivt. Samtidig vil du lære mer om hvordan du reduserer risikoen for ulykker. Denne delen avsluttes med sikkerhetskurs på bane og veiledningstime med trafikkskolen. Er du dyktig nok, går du videre til steg 4.

4) Avsluttende opplæring

Steg 4 består av kurs og opplæring innen risiko ved bilkjøring, kjøring på landevei og forbikjøring, kjøring i variert trafikkmiljø samt refleksjon og oppsummering. Når du er klar vil du stå overfor den viktigste delen – Oppkjøringen!

Hos oss i Kjøreskoler.no kan du enkelt finne aktuelle trafikkskoler og sammenligne de opp mot hverandre.

Finn rett trafikkskole nå!