Trafikkskole – Finn rett kjørelærer for dine behov nå

Trafikkskoler spiller en avgjørende rolle i å trene og utdanne fremtidige sjåfører. De gir opplæring i trafikksikkerhet, kjøreferdigheter, og bidrar til å skape ansvarsbevisste sjåfører. Hos Kjøreskoler.no kan du finne en rekke trafikkskoler i hele Norge som tilbyr omfattende opplæring og hjelper deg med å få førerkortet ditt.

Det koster ingenting å bruke vår tjeneste, og vi er på ditt lag!

En god trafikkskole vil tilby en omfattende opplæring som inkluderer både teori og praksis. Teoriundervisningen vil omfatte trafikkregler og -lover, trafikksikkerhet, førstehjelp og kjøretøyets tekniske egenskaper. Praksisundervisningen vil gi deg som elev mulighet til å trene på kjøreforhold og øvelser som er relevante for førerkortklassen de tar.

Hva bør du tenke på når du skal velge trafikkskole?

Det er viktig å velge en trafikkskole som har godkjente og kvalifiserte instruktører. På Kjøreskoler.no finner du trafikkskoler som har godkjente instruktører med lang erfaring og høy kompetanse. Det er viktig å velge en trafikkskole som tar trafikksikkerhet på alvor og har en godkjent opplæringsplan som følger statens krav og retningslinjer.

Ikke forhast deg i valget, og for all del; ikke tenk pris i første omgang!

Gå heller igjennom følgende checklist nedenfor, gjerne alene, men alltid 100% ærlig:

 • Hvem er du som elev?
 • Hvordan ønsker du å lære frem til du har førerkortet i hånden?
 • Hvilke behov har du?
 • Og hva ønsker du hos en kjørelærer?

En billig trafikkskole kan allikevel bli dyrt

Mange trafikkskoler har priser som kan virke svært gunstige i utgangspunktet. Men hva om kjørerlæreren mener du har behov for flere kjøretimer enn hva det gode tilbudet faktisk tar hensyn til? Mange kommende sjåfører går dessverre i fellen, hvert eneste år.

Vi i Kjøreskoler.no anbefaler deg å finne en trafikkskole som forstår deg som sjåfør, og som ser ditt nivå, og hvilke elementer det er behov for å trene på. Ved hjelp av å finne en pedagogisk trafikkskole med gode erfaringer med elever på ditt nivå, tilegner du deg som oftest kunnskap raskere. På den måten kan prisen faktisk bli ganske så gunstig.

Husk at vi mennesker er alle forskjellige, ferdighetene vi besitter før vi tar førerkortet har overhodet ingen betydning. Det som faktisk spiller en rolle er at du blir en trygg og omtenksom sjåfør som takler de utfordringene trafikken byr på når du får førerkortet.

Fordelene med å bruke Kjøreskoler.no for å finne rett trafikkskole

 • Helt gratis og uforpliktende
 • Spar penger på kjøretimer
 • Bruk tiden på noe mer fornuftig enn å lete etter rett trafikkskole

Hvilken pris er normal for førerkort Klasse B?

Prisene varierer naturligvis fra trafikkskole til trafikkskole, men erfaringsmessig kan du ta utgangspunkt i disse prisene:

Obligatoriske kurs (kr. 15.000,-)

Eksamensutgifter (kr. 4.000,-)

Kjøretimer (kr. 500-1.000,- pr time)

NB: Det er viktig å huske på at førerprøven ikke er en konkurranse om færrest kjøretimer. Heller tvert imot – En seriøs trafikkskole går heller én runde ekstra, fremfor å sende deg ut i trafikken før du er klar. Det hviler et stort ansvar på alle trafikanters skuldre.

Hva skal en trafikkskole gi deg som elev?

Opplæringen som tilbys av trafikkskoler skal gi deg som elev kunnskap og ferdigheter som er nødvendige for å kjøre bil på en trygg og ansvarlig måte. Dette inkluderer blant annet grunnleggende kjøreteknikker, trafikkregler og -teori, og kjøretøyets vedlikehold og sikkerhet. Det er viktig å ha en god forståelse av disse emnene før man tar førerprøven, og trafikkskoler er en god måte å få denne opplæringen på.

Det er viktig å velge en trafikkskole som har gode instruktører som er erfarne og dyktige. Instruktørene bør ha god kunnskap om trafikkregler og -teori, samt god pedagogisk kompetanse. En god instruktør vil kunne tilpasse undervisningen i forhold til ditt ferdighetsnivå og lærestil. Samtidig kunne deg konstruktiv tilbakemelding og veiledning. Dette vil bidra til at du føler deg tryggere bak rattet og at du får en god opplevelse av opplæringen.

En tjeneste med kun seriøse skoler

Kjøreskoler.no samarbeider kun med trafikkskoler som er villige til å jobbe aktivt for å kommunisere raskt og effektivt med sine elever. Samtidig er det viktig at du som elev forstår svarene og estimatene du mottar fra de forskjellige skolene. Sørg for at du mottar all informasjon skriftlig, og for all del – Ingen spørsmål er for dumme, og det lov å spørre en gang for mye dersom du ikke forstår svaret.

En trafikkskole for alle behov

Hos Kjøreskoler.no finner du en trafikkskole for de fleste typer førerkort – Eksempelvis kan du ta opplæring i bil, motorsykkel, lastebil, buss og til og med moped. Trafikkskolene tilbyr også ulike kurs innenfor de forskjellige kategoriene, eksempelvis glattkjøring, motorsykkelkurs for nybegynnere og avanserte sjåfører, samt lastebilkurs for tunge kjøretøy.

Hos oss finner du følgende førerkortklasser:

 • Klasse AM
 • Klasse A1
 • Klasse A2
 • Klasse A
 • Klasse B / B96 / BE
 • Klasse C1 / C1E
 • Klasse C / CE
 • Klasse D1 / D1E
 • Klasse D / DE
 • Klasse T

En tjeneste for deg som trenger trafikalt grunnkurs

Alle som er under 25 år må fullføre trafikalt grunnkurs før man kan begynner å øvelseskjøre eller ta kjøretimer. Ved fullført trafikalt grunnkurs vil du motta et bevis som du må huske å ha med deg sammen med «L»-skiltet når du øvelseskjører. Ved hjelp av Kjøreskoler.no finner du ikke bare en skole for det trafikale grunnkurset, men også en sparringspartner helt frem til bestått oppkjøring.

Vi i Kjøreskoler.no stiller ekstremt høye krav til alle trafikkskolene om å legge inn solid informasjon som gir deg et bedre inntrykk av hvem som egner seg best for nettopp deg. Som elev kan du også gi din tilbakemelding til kjøreskolen du måtte velge. På den måten vil du kunne hjelpe andre elever med tilsvarende behov som deg selv. Din tilbakemelding kan derfor være svært avgjørende for kommende elever.