Hva er trafikalt grunnkurs?

Formålet med trafikalt grunnkurs er å gi kunnskap om kjøretøyet og hvordan man ferdes trygt i trafikken. Trafikalt grunnkurs er obligatorisk for alle mellom 15-25 år, og må gjennomføres for å kunne gå videre til førerprøven.

Alle skoler tilbyr trafikalt grunnkurs, men det er vanvittig variasjon i prisene – Kjøreskoler.no hjelper deg med å kartlegge de beste alternativene for nettopp deg!

Ved hjelp av vår gratistjeneste kan du søke deg frem til du skoler i nærheten av deg, og oversikter som gjør det enklere for deg å finne rett tilbud som passer for deg som kommende trafikant.

Tenk langsiktig og veien etter trafikalt grunnkurs

Husk å finne den rette skolen fremfor å prisen på trafikalt grunnkurs. Et trafikalt grunnkurs er langt rimeligere enn selve førerprøven. Dersom du velger feil skole eller har kommuniserer dårlig med læreren, vil dette bli svært kostbart før du er klar som trafikant. Det er ofte ikke det rimeligste alternativet som er det beste for deg eller lommeboken.

Et trafikalt grunnkurs skal gi deg suveren innsikt i følgende emner

  • Trafikkopplæring
  • Trafikk og førerrollen
  • Mennesket i trafikken og samhandling
  • Trafikkopplæring, øvelseskjøring og kjøreerfaring
  • Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp
  • Tiltak ved trafikkulykke
  • Trafikant i mørket

Kurset varer i 17 timer og gir deg grunnleggende innføring for ansvarlig atferd i trafikken.

Når du har gjennomført det trafikale grunnkurset får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre.

Når kan man ta trafikalt grunnkurs?

Aldersgrensen for å ta trafikalt grunnkurs er 15 år.

Dersom du er over 25 år er du fritatt for deler av trafikalt grunnkurs, og kan kjøre uten øvelseskjøringsbevis. Allikevel må du være oppmerksom på at Førstehjelpskurset og Mørkedemonstrasjon er obligatorisk for alle under 25 år.

Vi ønsker deg velkommen til å ta i bruk vår tjeneste for å finne raskest mulig frem til rett kjøreskole og trafikalt grunnkurs!